Installasjon av epostkontoer i epostlesere

epost installasjon (computer-159840)

Installasjonsveiledninger og innstillinger for å legge til og å endre epostkontoer for diverse plattformer finnes på partner Fastnames websider.

 

NB! iMAP anbefales framfor POP

Ved kontotype IMAP vil ditt epostprogram eller din app alltid speile innholdet som ligger i innboksen og andre mapper på epostserveren. Det betyr at alle epostene ligger i ditt program samtidig som de ligger trygt lagret på serveren. Dette er meget hensiktsmessig når du ønsker å sette opp din epostadresse på flere enheter som for eksempel PC, smarttelefon og nettbrett.

Dersom du sletter epost på én av enhetene, så blir dette speilet til de andre, slik at innholdet i innboks og epostmappene er likt overalt. Som standard blir slettede eposter lagt i en papirkurv-mappe, både på serveren og i ditt epostprogram. Det vil derfor være mulig å hente frem slettede eposter senere.

.

POP/POP3

Hvis du velger POP/POP3 som kontotype i ditt epostprogram, uansett om det er på datamaskin eller på en smarttelefon, vil all epost i innboksen bli lastet ned til ditt epostprogram og SLETTET fra epostserveren. Epostene vil dermed KUN ligge på den enheten du lastet dem ned først til – en ulempe at de dermed ikke vil være tilgjengelig andre steder, verken på epostserveren eller dine andre plattformer (telefon, pad, webmail, datamaskin).

Hvis du skal bytte fra POP til IMAP må du ikke slette POP-kontoen din! Da er risikoen høy for at alle eposter blir slettet. Sett opp en ny IMAP-konto i epostleseprogrammet ditt og flytt alle eposter over dit før du sletter POP-kontoen.

 

Behov for hjelp? Ta KONTAKT!

.

Reklame